Vinkit ja niksit

Palojen ennaltaehkäisyn ”a ja o” on syttymislähteiden, palavien aineiden hallinta ja erillään pitäminen. Silloin ei pala!

Tämä tarkoittaa konekäyttäjän näkökulmasta systemaattisia silmämääräisiä tarkastuksia. Koneen mahdolliset öljyvuodot ja epäpuhtaudet ovat palavia aineita. Pakosarja, turbo ja katalysaattori ovat kuumia pintoja, eli syttymislähteitä. Korjaa aina moottoritilan polttoaine- ja öljyvuodot heti kun ne havaitaan, näin toimimalla parannat koneen paloturvallisuutta merkittävästi.

Sähköjärjestelmän vikaantuminen ja kaapeleiden hankautuminen ovat myös syttymislähteitä, varsinkin oikosulkutapauksessa. Tarkasta kaapelit, erityisesti akkukaapelit, niissä ei saa olla hankautumisesta syntyneitä vaurioita.

Pidä konetila aina puhtaana ja varmista, ettei ole alkavia vikoja.

Korjaa puutteet kerralla kuntoon periaatteella.

Paloturvallisuustarkastus

Mikäli haluat nostaa työkoneen paloturvallisuuden seuraavalle tasolle suorita koneelle paloturvallisuustarkastus pari kertaa vuodessa ennen huoltoa tai sen yhteydessä. Huollon yhteydessä havaitut puutteet on mahdollista korjata kuntoon. Ota avuksi  tarkastuslista, jolloin kaikki kriitiset kohteet tulevat tarkastetuksi,  arkistoi dokumentti myöhempää käyttöä varten.

Scroll to Top